Kérjen visszahívást az Önhöz legközelebb eső szőrtelenítő szalonból!

visszahívás

Gyakori Kérdések szőrtelenítés témában

HÁNY KEZELÉS SZÜKSÉGES ÉS MILYEN IDŐKÖZÖNKÉNT?

Átlagosan elmondható, hogy a kívánt végleges eredmények eléréséhez kb. 4-10 kezelés szükséges négy-hat hetes időközönként. Bőrtípustól és a szőrzet erősségétől függően előfordulhat, hogy elegendő a 3-5 kezelés is három-négy hetes időközönként. A fény csak az aktív szakaszban lévő szőrtüszőkben képes végleges hatást kifejteni. Mivel az egyszerre aktív szakaszban lévő szőrtüszők aránya a nyugvó szakaszban lévőkhöz képest és az aktív és nyugvó szakasz hossza testtájanként eltérő ezért a lehető leghatásosabb kezelések végzéséhez testtájanként eltérő számú és időközű kezelést kell elvégeznünk.

ALKALMAZHATÓ-E A VILLANÓFÉNY EGYSZERRE TÖBB TESTFELÜLETEN ANÉLKÜL, HOGY BÁRMILYEN KÁR ÉRNÉ?

Egyidejűleg természetesen akármennyi testtájék kezelhető bármiféle károsodás nélkül.

GYANTÁZHATÓ A KEZELT FELÜLET A KEZELÉSEK KÖZÖTT?

Mivel a villanófényes szőrtelenítés lényege, hogy a szőrszál melanin-ja elnyeli a fényenergiát, ami a szőrtüszőbe jutva hőenergiává alakul és így a szőrtüsző elhal és többé nem termel szőrt, ezért a gyantázást, csipesz használatát kerülni kell! Az eredményes kezeléshez szükséges a szőrszál jelenléte.

HÁNY KEZELÉS SZÜKSÉGES ÉS MILYEN IDŐKÖZINKÉNT?

Átlagosan elmondható, hogy a kívánt eredmények eléréséhez kb. 4-10 kezelés szükséges 4-6 hetes időközönként, de bőrtípustól és a szőrzet erősségétől függően előfordulhat, hogy elegendő a 3-4 kezelés is három-négy hetes időközönként.

MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE EGY KEZELÉS?

A kezelni kívánt testfelülettől függően a kezelés időtartalma 5-10 perctől a másfél óráig tarthat.

MENNYIRE FÁJDALMAS, KELLEMETLEN A KEZELÉS?

Vendégeink fájdalomküszöbe teljes mértékben változó. Azonban a közhiedelemmel ellentétben elmondható, hogy átlagosan pácienseink nem éreznek semmit vagy egy apró, fájdalmasnak sem nevezhető, a melegvíz pillanatnyi érintéséhez hasonlító érzésre kell gondolni.

MENNYIRE TEKINTHETŐ VÉGLEGESNEK A SZŐRTELENÍTÉS?

A Smartpuls géppel, a villanófényes kezeléssel a növekedési fázisban levő szőrszálakat tudjuk kipusztítani, ami testünk 30%-an található. A többi szőrzet úgynevezett pihenő fázisban van, amit csak később tudunk hatásosan kezelni. Ha az ellenjavallatokat, valamint a kezelések között szükséges pihenőidőszakot betartjuk, akkor 90-95%-os eredményt tudunk elérni.

MIÉRT NEM TANÁCSOS NAPOZNI, SZOLÁRIUMOZNI, BRONZÁRIUMOZNI A KEZELÉST KÖVETŐEN?

Minél világosabb a bőr és sötétebb a szőrzet, annál hatásosabb a kezelés. A napozás, szolárium, bronzárium mellőzése javasolt a bőrfelületen esetlegesen bekövetkező pigmentálódás elkerülése érdekében.

MIK A KEZELÉS MELLÉKHATÁSAI?

Amennyiben bőrpír keletkezik, ne kezeljük azt, néhány nap múlva bizonyosan elmúlik. A szőrtüsző körül ritkán előfordulhat enyhe bőrvörösség, ami természetes a kezelés után.

MIK A TEENDŐK KEZELÉS ELŐTT?

Kezelés előtt a kezelni kívánt bőrfelületet borotváljuk le vagy használjunk szőrtelenítő krémet. Semmi képen nem szabad gyantázni a kívánt testtájékot! Nagyon fontos, hogy bármilyen gyógyszert szedünk, győződjünk meg arról, hogy nem fényérzékenyít-e. Mellőzük a napozást, a szoláriumot és a bronzáriumot a kezelés hathatósága érdekében. A beavatkozás napján a kívánt testtájékra ne tegyünk semmiféle kozmetikumot – hagyjuk, hogy bőrünk pihenjen.

MIK A TEENDŐK KEZELÉS UTÁN?

Ne használjon szoros ruhaneműt a kezelt testtájékon, ne gyantázza és epillalja a kezelt testfelületet, ne használjon parfümöt és fehérítőt a kezelt területen. Kerülje egy-két napig a szauna és az uszoda, valamint a forró zuhany és fürdő használatát. Ne piszkáljuk, dörzsöljük a kezelt területet valamint ne alkalmazzunk bőrhámlasztást egy hétig. Amennyiben a kezelt testfelületet UV sugárzás érheti, kérjük használjon minél magasabb faktorszámú fényvédő krémet. Amennyiben enyhe bőrpír kialakulna, használjon nyugtató krémet. Sok folyadék bevitelével hidratálja a szervezetét.

MILYEN EREDMÉNYEKET VÁRHATUNK A BŐRFIATALÍTÁSTÓL?

Az öregedés következtében egyre nagyobb számban megjelenő pigment foltok és capillárisok eltűntetése, elhalványítása mellett az időskorban, a bőrben egyre kisebb mennyiségben megtalálható collagén szintézisének fokozásával összességében a finom ráncok számának és mélységének csökkenését és egy jelentősen feszesebb, fiatalosabb bőrt érhetünk el.

MILYEN JELLEGŰ ÉRELVÁLTOZÁSOKRA AJÁNLOTT A KEZELÉS?

Remek eredmények érhetők el a kezelésekkel az arosacea eltűntetése terén, ami a bőr éreredetű, diffúz vörössége. A kezelés csak kis átmérőjű ( 0.3mm ) capillárisok esetén igazán hatásos. Ez a mérettartomány általában az arcon lévő kis, látható capillárisok esetén áll fenn.

Kérjen visszahívást az Önhöz legközelebb eső szőrtelenítő szalonból!

visszahívás